Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

H Αegean Regatta επιστρέφει στη Λήμνο

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17 Αυγούστου στον Μόλυβο της Μυτιλήνης και αμέσως μετά τα σκάφη θα βάλουν πλώρη για την Λήμνο. Μετά θα κατευθυνθούν στην Σκύρο και ο τερματισμός θα είναι στην Σκόπελο, βάζοντας έτσι νέους προορισμούς στο πρόγραμμα της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», που αποτελεί πλέον θεσμό για τον ναυταθλητισμό του Αιγαίου Πελάγους.
Η Aegean Regatta διοργανώνεται από το 2001 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Μέχρι το 2011 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς.

Η Λήμνος επιλέχθηκε ως σημείο συμμετοχής με τον μεγαλύτερο και ιστορικότερο κόλπο του νησιού τον Μούδρο.


Ο κόλπος του Μούδρου

Ο Μούδρος αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό της Λήμνου, δυναμικό οικονομικό κέντρο της Ανατολικής Λήμνου και το εναλλακτικό λιμάνι του νησιού, με εξέχουσα θέση στη ναυτική ιστορία της Ελλάδας και το 2013 σηματοδοτεί την εκατονταετία από την ναυμαχία της Λήμνου.
Το λιμάνι του Μούδρου – ιδιαίτερα τώρα που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου χώρου ελλιμενισμού σκαφών – μπορεί να δεχθεί άνετα μεγάλο αριθμό ιστιοπλοϊκών σκαφών όλων των μεγεθών.
Σε κοντινή απόσταση (10 χλμ) βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Λήμνου "Ηφαιστος", ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Μούδρου υπάρχουν καταλύματα υψηλών προδιαγραφών, ικανά να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, σε σχετικά χαμηλές τιμές, μια και βρίσκονται εκτός του κυρίως όγκου των τουριστών.
Η ανταπόκριση που αναμένετε από τους κατοίκους της περιοχής (του Μούδρου αλλά και όλων των χωριών που βρίσκονται περιμετρικά του κόλπου του Μούδρου) είναι πολύ μεγάλη. Επίσης μεγάλη αναμένεται να είναι και η συμμετοχή εθελοντών από την περιοχή καθώς από τώρα υπάρχει κινητοποίηση των τοπικών φορέων του Μούδρου (Εμπορικός Σύλλογος, Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων), όπως φάνηκε και στο πρόσφατο ιστιοπλοϊκό γεγονός «Διάπλους του Φιλοκτήτη».
Ο Δήμος Λήμνου θα μεριμνήσει για την ύπαρξη δωρεάν Wi – Fi που θα καλύπτει ολόκληρο το χώρο ελλιμενισμού, ενώ έχει προβλεφθεί για το διάστημα της παραμονής των πληρωμάτων, θα υπάρξει μέριμνα για την ύπαρξη συγκοινωνίας από και προς τη Μύρινα (απόσταση 30 χλμ) για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν στην πρωτεύουσα του νησιού.

Η Συμμετοχή της Λήμνου: « Η Πριγκίπισσα της Λήμνου»

Το νικητήριο σκάφος της Aegean Regatta 2012 στην τρίτη και πιο συναρπαστική ιστιοδρομία της με αφετηρία την Βολισσό της Χίου και προορισμό την Eρμούπολη της Σύρου. « Η Πριγκίπισσα της Λήμνου» με κυβερνήτη τον Αριστείδη Τζάνερο και 8μελές πλήρωμα, έχει ήδη και φέτος δηλώσει τη συμμετοχή του κι εμείς όλοι, στο visitmylimnos.gr τους ευχόμαστε “Ώρα τους καλή και Αέρα στα Πανιά τους”Photo Gallery

Scroll to Top