Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Αξιοθέατα

Οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια


Στον Άγιο Ευστράτιο θα πρέπει να επισκεφτείτε την εκκλησία του Χριστού, του Αγίου Νικολάου και την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου όπου είναι το σπουδαιότερο μεταβυζαντινό μνημείο του νησιού και χτίστηκε το 1727 όπως υποδηλώνει η εντοιχισμένη επιγραφή πάνω από την τοξωτή πόρτα. Πρόκειται για έναν μικρό δίχωρο ναό με μικρό τρούλο, ενώ η στέγη είναι σκεπασμένη με σχιστόλιθο και ο τρούλος με κεραμίδια. Το ξωκλήσι του Αγίου Μηνά με την όμορφη θέα στον οικισμό, βρίσκεται σε λόφο όπου έχουν εντοπιστεί αρχαία λείψανα. Στο ίδιο σημείο υπάρχει κενοτάφιο εξόριστων (1941-1942) και ο τάφος Γερμανού αξιωματικού που έχασε τη ζωή του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Μαράσλειος σχολή και το μουσείο της Δημοκρατίας


Είναι το πρώτο δημόσιο ελληνικό μουσείο για μια κρίσιμη από πολιτικής και κοινωνικής άποψης περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας. Ως έδρα του επιλέχθηκε το νησί του 'Αη-Στράτη, καθώς για ένα μεγάλο διάστημα - από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 έως και το 1943 και από το 1948 έως το 1963 ήταν τόπος υποδοχής πολιτικών εξόριστων.
Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο, είχε χτιστεί αρχικά ως διδακτήριο όπου ήταν το πρώτο του νησιού. Στα χρόνια του εκτοπισμού πολιτικών εξόριστων στον 'Αη-Στράτη χρησιμοποιήθηκε και ως αναρρωτήριο. Ο σεισμός του 1968 προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στο κτήριο με αποτέλεσμα την εγκατάλειψή του. Το 2005 άρχισαν οι εργασίες για την αναστήλωση του από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Β. Αιγαίου του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2007.
Τη συγκέντρωση των εκθεμάτων όπως φωτογραφίες, αυθεντικά αντικείμενα, χειρόγραφες εφημερίδες και προβολές βίντεο από τη ζωή των εξόριστων στο νησί και την οργάνωση του μουσείου ανέλαβε η διεύθυνση νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το σπήλαιο του Αγίου Ευστρατίου


Είναι το σπήλαιο που βρίσκεται νότια στην παραλία Αλονίσι, στο οποίο όπως λέγεται βρήκε καταφύγιο ο Άγιος Ευστράτιος κυνηγημένος από τους εικονομάχους. Το σημείο αυτό είναι από τα μέρη που επιβάλλεται κάποιος να επισκεφθεί, η ιστορία του αλλά και η απίστευτη θέα μέσα από το σπήλαιο το καθιστούν μια από τις μοναδικές γωνιές του νησιού.
Οι θαλάσσιες Σπηλιές


Στο νησί υπάρχουν πολλές θαλάσσιες σπηλιές. Οι πιο γνωστές είναι η Τρύπια Σπηλιά κοντά στο λιμάνι όπου μπορείτε να μπείτε με την βάρκα από την μια μεριά και να βγείτε από την άλλη. Η δεύτερη σπηλιά είναι η σπηλιά της Φώκιας, στην περιοχή Δασκαλιό, που λέγεται έτσι από τις φώκιες που κατοικούν εδώ, όπως και σε πολλές άλλες σπηλιές του νησιού.
Το μνημείο του Νικολάου Σιαλμά


Ξεχωριστό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το μνημείο του Νίκου Σιαλμά στο ομώνυμο ακρωτήρι (Tρυπητή, η παλαιότερη ονομασία του), στο νότιο άκρο του νησιού. O υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας έχασε τη ζωή του ύστερα από πτώση του αεροσκάφους του στη θαλάσσια περιοχή νοτίος του Αγίου Ευστρατίου, στις 18 Ιουνίου του 1992  ενώ υπερασπιζόταν τον εθνικό εναέριο χώρο. Η επιγραφή ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ συγκινεί και παραδειγματίζει...

Photo Gallery

Scroll to Top