Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Το όνομα Λήμνος είναι πανάρχαιο, και κατά μία εκδοχή είναι φοινικική και σημαίνει λευκή. Η ονομασία αυτή δόθηκε στο νησί επειδή, καθώς είναι επίπεδο και άδενδρο, παρουσιάζει από μακριά λευκή όψη. Κατά άλλες εκδοχές, το όνομα Λήμνος προέρχεται είτε από την ομηρική λέξη Λήιον, που προσδιορίζει το σπαρμένο χωράφι, τον αγρό, ή από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις "ληίς" που σημαίνει πρόβατο, δηλαδή νήσος κοπαδιών αιγοπροβάτων.

Σύμφωνα με τον Όμηρο έπεσε στο νησί όταν ο Δίας , πατέρας του τον πέταξε από τον Όλυμπο. Οι κάτοικοι του νησιού τον φρόντισαν εγκάρδια, ο Ήφαιστος για να τους ευχαριστήσει τους έμαθε την τέχνη μεταλλουργίας και τους έδωσε την λήμνια γη ως δώρο όπου αναφέρεται από τα αρχαία χρόνια ως υλικό με ποικίλες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ως πρώτο σταθμό τους, οι αργοναύτες επέλεξαν το νησί της Λήμνου, δεν γνώριζαν όμως πως το νησί ήταν καταραμένο από την Θεά Αφροδίτη, λόγω ότι οι γυναίκες του νησιού είχαν παραμελήσει τα θρησκευτικά τους καθήκοντα προς την θεά της ομορφιάς και αυτή τις τιμώρησε αυστηρά. Το δέρμα όλων των γυναικών του νησιού ανάδυε μια απαίσια μυρωδιά και κανείς δεν μπορούσε να τις πλησιάσει.

Κατά την περίοδο που οι Αργοναύτες φιλοξενήθηκαν στο νησί η βασίλισσα Υψιπύλη οργάνωσε προς τιμήν τους αγώνες που έλαβαν χώρο στη Λήμνο. Στους αγώνες έλαβαν μέρος Ο Τελαμώνας πατέρας του Αίαντα στη δισκοβολία, στο ακόντιο ο Λυγκέας, στο δρόμο ο Ζήτης, στο άλμα ο Καλαίς και στη πάλη ο Πηλέας ο πατέρας του Ομηρικού Αχιλλέα.

Photo Gallery

Scroll to Top