Σύνδεση Χρήστη

SatisfiedΗ ομάδα του visitmylimnos θέλοντας να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις της Λήμνου μια δυναμική και αξιόπιστη προβολή μέσω της ηλεκτρονικής διαφήμισης έχει σχεδιάσει μια εύκολη και περιεκτική φόρμα καταχώρησης της επιχείρησής σας. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι βάση των δεδομένων της σημερινής κατάστασης της επιχείρησής σας.

Secure page
Προστατεύουμε τα στοιχεία σας. Διαβάστε την Πολιτική Προστασίας μας για περισσότερες πληροφορίες.

Top Panel

Στον αθλητικό Ιππικό Εξωραϊστικό Σύλλογο "Κέρος" Καλλιόπης, μπορεί κανείς να κάνει ιππασία σε υπέροχες διαδρομές ή ακόμη και να λάβει μέρος στους ετήσιους ιππικούς αγώνες του Αγ. Γεωργίου.όπου πλήθος κόσμου συμμετέχει κάθε χρόνο στην αναβίωση του εθίμου των ιπποδρομιών, που γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο χωριό Καλλιόπη και έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία. Προς τιμήν του Αγίου, οι κάτοικοι του χωριού ετοιμάζουν τα άλογα τους για τον αγώνα, ενώ οι καβαλάρηδες φορούν τιμητικά ένα κόκκινο μαντήλι στο λαιμό τους. 

Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας στις ιπποδρομίες συμμετείχαν δυο ομάδες, μια Χριστιανών και μια μουσουλμάνων, οι οποίοι σεβάστηκαν το έθιμο. Μόνο στον πόλεμο του ΄40 είχε σταματήσει το έθιμο για δυο χρόνια, καθώς δεν υπήρχαν νέοι στο χωριό για να αγωνιστούν. Στις μέρες μας, οι κάτοικοι της Καλλιόπης και άλλων γειτονικών χωριών, εκτρέφουν και προπονούν άλογα, αποκλειστικά και μόνο για να λάβουν μέρος στις Ιπποδρομίες του Αγίου Γεωργίου. Ο νικητής στεφανώνεται στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και βραβεύεται με ένα συμβολικό ποσό. Αμέσως μετά ανοίγει το χορό στο πανηγύρι που διοργανώνεται στην πλατεία του χωριού.

Η μεγάλη ακτογραμμή της Λήμνου, αλλά και οι άνεμοι που πνέουν σε αρκετές ακόμα ακτές της Λήμνου, δίνουν την ευκαιρία να απολαύσει ο επισκέπτης στο έπακρο τα κρυστάλλινα νερά της και τα θαλάσσια σπορ.
Το windsurfing, αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά θαλάσσια σπορ, έχει ήδη πολλούς φίλους και αποκτά καθημερινά περισσότερους. Κι αυτό γιατί είναι μια πρόκληση σε ανθρώπους κάθε ηλικίας για μια δυναμική αναμέτρηση με τα μοναδικά στοιχεία της φύσης τον αέρα και το νερό.
Με το windsurfing μπορεί ν' ασχοληθεί κανείς ολόκληρο το χρόνο, ξεκινώντας από τις πρώτες ανοιξιάτικες μέρες ως τις τελευταίες του φθινοπώρου, όταν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη έχουν ήδη τραβηχτεί έξω από τη θάλασσα.. Το windsurfing, σαν άθλημα, πλησιάζει κατά πολύ την ολυμπιακή ιδέα και ήδη αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα.
Το kitesurf προέρχεται από το συνδυασμό πολλών άλλων αθλημάτων (windsurfing, waterski, wakeboard, paragliding. Ο αναβάτης χρησιμοποιεί ένα μικρό σκάφος, το οποίο οδηγεί ενώ κρατά τη μάτσα, που τον συνδέει με μακριά σχοινιά με τον αετό. Το βασικό χαρακτηριστικό, που διακρίνει το kitesurf, είναι η δύναμη της άντωσης, η τρίτη δηλαδή δύναμη, που έχει προστεθεί, με την οποία ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την έλξη του αετού προς τα επάνω, για να πραγματοποιήσει πολύ ψηλά άλματα και, κατά συνέπεια, εντυπωσιακότατους ελιγμούς.
Αυτή η δύναμη είναι και το στοιχείο, που διαφοροποιεί το kitesurf από τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα.
Ιδανικές παραλίες για τα παραπάνω αθλήματα είναι του Κέρους, στο Μούδρο και η παραλία του Αυλώνα, στην περιοχή της Μύρινας

Η ιδιαίτερη καθαρότητα των θαλασσών της Λήμνου και ο τεράστιος πλούτος του βυθού της, αποτελούν πόλο έλξης για όσους αναζητούν τη μαγεία της υποβρύχιας εξερεύνησης. Στην πλούσια σε φυσικές ομορφιές Λήμνο, μπορούμε να επιδοθούμε σε καταδυτικές εξορμήσεις, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία εξερευνώντας τον υπέροχο θαλάσσιο βυθό του νησιού να ανακαλύψουμε ένα ολοζώντανο υποβρύχιο κόσμο.

Ακολουθώντας τις περιπατητικές διαδρομές θα μας αποκαλύψουν όλες τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού.
• Η διαδρομή που οδηγεί στο εξωκκλήσι της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας ξεκινά από την ακτή του Εβγάτη, πηγαίνει μέσα από το χωριό Θάνος και οδηγεί τελικά στο βράχο όπου είναι χτισμένο το εκκλησάκι.
• Η διαδρομή προς τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστείας και του Καβειρίου συναρπάζει. Βρίσκονται λίγο έξω από το Κοντοπούλι του Μούδρου ανεβαίνοντας ένα λόφο φτάνουμε στο Καβείριο.
• Ένα πολύ όμορφο τοπίο αντικρύζουμε φτάνοντας στους καταρράκτες Κατσαΐτη. Ακολουθώντας τη διαδρομή από το τελείωμα της παραλίας του Άη Γιάννη, στο χωριό Κάσπακας, και περπατώντας μέχρι το ρέμα του Κατσαΐτη για να φτάωουμε στους όμορφους καταρράκτες.
• Στις εντυπωσιακές αμμοθίνες φτάνουμε ακολουθώντας ένα χωματόδρομο από το χωριό Κατάλακκος, εκεί η φύση πραγματικά ανταμείβει τον επισκέπτη μια κανονική έρημος στην μέση του πουθενά. Στο τέλος της διαδρομής θα συναντάμε την παραλία Γομάτι.

Photo Gallery

Scroll to Top